kisleta(210x140).jpg (Array)
Közélet

Bezárva, rabként tartották kislányukat – pár évvel megúszhatják a kislétai szülők

A rendőrség meghosszabbította a nyomozást, ezúttal október 13-ig.

További adatgyűjtés szükséges, ezért folytatja a rendőrség a nyomozást a Kislétán bezárva tartott 11 éves kislány ügyében, ezúttal október 13-ig – írja a Magyar Nemzet. Legutóbb június 13-án hosszabbítottak, akkor azért, mert újabb tanúkihallgatásokra volt szükség. A párt sanyaratással és 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésével gyanúsítják, a bűncselekmény kettőtől nyolc évig trejedő szabadságvesztéssel büntethető. A szülők jelenleg is szabadlábon védekezhetnek.

Mint ismert, a pár legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves lányát egy kislétai házban .Amikor a gyerek kórházba került, korához képest alultáplált volt, mindössze 21 kiló. Bevallása szerint három éve rendszeresen bezárják a spájzból kialakított, két négyzetméteres helyiségbe, ahol nincs sem fűtés, sem világítás.  Kezdetben csak rövidebb időre parancsolták a „cellába”, később már délutánonként is ott kellett lennie. A szoba berendezése egy matracból és egy biliből állt.

Amikor a szülőket gyanúsítottként kihallgatták, a 42 éves anya beismerte, hogy – állítása szerint tavaly március óta, amikor a gyereket kivették az iskolából magántanulónak – bezárva tartották a kislányt. Azt mondta, gyermeke kezelhetetlen, lopott az iskolából, „visszapofázott” a tanárainak. A család szerény anyagi körülmények között él, a kislány pedig valóban lopott az iskolában, egy alkalommal elvette egy osztálytársa szendvicsét. A nő azt is felrótta gyermekének, hogy bepisil, azonban a spájzból kialakított cellában nem volt folyóvíz, a kislány a megtelt bili tartalmát a szűk ablakon öntötte ki.

 

Ajánlott videó