szegedi-bortonor(960x640).jpg (Array)
Közélet

Szegedi “menekültverés”: újabb börtönőr gyanúsított

Még egy volt bv-alkalmazott "kapcsolódott be a dulakodásba" az ügyészség szerint. A harmadikat keresik.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség pénteken újabb férfit, egy korábbi börtönőrt hallgatott ki gyanúsítottként a július 18-án történt bántalmazással összefüggésben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfi – aki barátjához hasonlóan a Szegedi Fegyház és Börtön munkatársa volt – a megalapozott gyanú szerint bekapcsolódott a már előzetes letartóztatásban lévő társa és a sértettek közötti dulakodásba egy az eljárás során még ismeretlen társával együtt. A gyanúsítottak a bevándorlónak vélt férfit testszerte bántalmazták. A férfi a gyanú szerint egy másik sértettet is bántalmazott, majd a helyszínről társaival együtt távozott.

A férfit, akinek szolgálati viszonya az esetet követően a Szegedi Fegyház és Börtönben megszűnt, a Szegedi Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítja, mivel esetében – az előzetes letartóztatásban levő társától eltérően – nem merült fel adat arra, hogy a bántalmazását bármilyen módon motiválta volna a kubai születésű, több mint húsz éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú sértett származása – tudatta a csoportvezető ügyész.

A gyanúsított az ügyben szabadlábon védekezik. A sértettek bántalmazásában résztvevő harmadik férfit még keresik – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó