Közélet

Beteg migránsoknak nézték a kanizsai románokat

Nagykanizsa (Array)
Nagykanizsa (Array)

Két románt előállítottak Nagykanizsán, hatan a kapitányság előtt várták meg őket. Egy élesszemű nagykanizsai lakos megijedt az ebolaveszélytől, kihívta a.... mentőket.

“Egy népszerű közösségi oldalon terjedő hír szerint Nagykanizsán már a rendőrkapitányság épülete előtt is bevándorlók gyülekeznek” – kezdődik a Police.hu közleménye. Arról szól a hír, hogy egy csapat román állampolgárt igazoltattak a Zala megyei rendőrök, egyesek pedig bejelentést tettek közben, hogy ez a csapat illegális migráns, pedig nem.

A rendőrök még szerdán igazoltatták egy bevásárlóközpont előtt a nyolcfős társaságot, akik közül ketten nem tudták azonosítani magukat. Őket előállították, a többiek pedig az épület előtt várakoztak. Közben valaki a mentőket hívta ki, hogy feltehetőleg beteg bevándorlók állnak a kapitányság előtt. A kiérkező mentős egészséges románokat lelt beteg migránsok helyett.

A kapitányság azt írja, tömeges migráció nincs Zala megyében, olykor-olykor ugyan elkapnak egy-egy embercsempészt, de a dolog nem jellemző. Hozzáteszik, ellenben sok bejelentést kapnak menekültekről, amiknek a legnagyobb része valótlan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik