Közélet

Amatőr hibával bukott le a prostituáltakat zsaroló férfi

mobil (Array)
mobil (Array)

A nőket azzal fenyegette, hogy családjuk tudomására hozza, miből élnek.

Prostituáltakat tartott rettegésben egy zsaroló – írja a Blikk. A férfi, akit a rendőrség a múlt héten leplezett le a rendőrség bűntársaival együtt, azonosította a nőket és zsarolni kezdte őket, hogy ha nem fizetnek neki és nem adják ingyen szolgáltatásukat, akkor ország-világ, de legfőképp a családja megtudja, miből élnek.

Egy pórul járt nő a lapnak elmondta: először mobiltelefonon hívta a zsaroló és elmondta, hogy tudja, ki ő és ismeri a férjét is, és ha nem ad neki 25 ezer forintot és nem elégíti ki, akkor tönkreteszi az életét. „Hónapokig tartott a dolog, szinte belehaltam, amikor ki kellett elégítenem ezt a férget és még én fizettem utána” – mondta az asszony. Egy sorstársa végül feljelentést tett.

A zsaroló beismerte a tettét. Azt mondta: egy barátja hívta fel a figyelmét arra, hogy több hirdető lányt személyesen is ismernek, meg kellene őket zsarolni. A férfi, bár hamis adatokkal külön feltöltőkártyákat vásárolt, hogy arról hívja a nőket, végül azon bukott le, hogy a telefonon bekapcsolva hagyta a helymeghatározó funkciót, így a nyomozók egyszerűen rátaláltak.

A megzsarolt nőknek nem kell tartaniuk felelősségre vonástól, a New York-i egyezmény értelmében a prostitúció nem minősül bűncselekménynek, az viszont igen, ha valaki haszonszerzés céljából segít prostituáltakat munkához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik