Közélet

Fegyvermániás volt a katona, aki a kórházban lett öngyilkos

szent imre kórház (Array)
szent imre kórház (Array)

Arról beszélt, hogy háborúra készül.

Háborúra készült és fegyvereket gyűjtött az a nyugállományú katonatiszt, aki kórházi ágyán lőtte főbe magát a Szent Imre kórházban még áprilisban – írja a Blikk. A rendőrség azonnal elkezdte vizsgálni az esetet, de számos részletet csak most hoztak nyilvánosságra.

A lap úgy tudja: a halála előtti időszakban a férfi a pszichiátriára is bekerült, amikor megérkezett a kórházba, zavartan viselkedett. Arról beszélt, hogy háborúba készül és elővett egy gázfegyvert is. Ezután elmondta, hogy a kint parkoló autójában még van jó néhány fegyvere. Értesítették a rendőrséget, akik átvizsgálták autóját és valóban találtak pisztolyokat, puskákat, amik főleg a II. világháborúból származtak.

A férfi halálának napján nem a pszichiátrián, hanem a diabetológián volt, ahol nincsenek komoly biztonsági intézkedések, így fordulhatott elő, hogy bevitte magával a fegyvert, amivel megölte magát a kórteremben. Korábban egyébként amputálni kellett az egyik lábát és komoly belgyógyászati problémái is voltak, ami mindennapi szenvedést okozott számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik