Közélet

Járóbottal fojtogatott, füsttel ölt a kerepesi férfi

Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (Array)
Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (Array)

A gyilkos azért tört be idős rokonához az éjszaka közepén, hogy pénzt kérjen italra. Nem kapott, ezért brutálisan megölte rokonát. Vádat emeltek ellene.

Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki előbb járóbottal fojtogatta idős rokonát, majd a szobát is rágyújtotta az asszonyra Kerepesen. Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott.

A vádlott rokona és közvetlen szomszédja volt Kerepesen egy idős, járóbotot használó asszonynak. A férfi 2013 szilveszterén, hajnalban felkelt, mert italt akart szerezni. Ezért egy kisbaltával és egy feszítővassal a kezében átment áldozatához. Befeszítette a bejárati ajtót és szólongatni kezdte az alvó nőt, pénzt kért tőle. Az asszony felriadt, összevesztek, majd dulakodni kezdtek.

A támadó kivette az idős nő kezéből a járóbotját, ellökte őt, majd nekiesett. A bottal hosszú ideig fojtogatta áldozatát, tette mindezt addig, míg az asszony elvesztette az eszméletét. Ezután izzó parazsat vett ki a kályhából és hozzátartozója lába mellé, a szőnyegre dobta azt. A parázsra egy előzőleg bevizezett rongyot is rátett azért, hogy a tűz erősen füstöljön. Azt a látszatot akarta kelteni ugyanis, hogy a nő füstmérgezés miatt vesztette életét. Amikor látta, hogy a földön fekvő asszony közelében tűz és füst keletkezik, visszament a saját házába. A szobában lassú égés indult be, a helyiség megtelt füsttel, de a lángok maguktól elfojtódtak. A sorsára hagyott asszony halálát utóbbi okozta.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást – tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik