Közélet

Tömeges mérgezésgyanú Budaörsön

mérgezés (Array)
mérgezés (Array)

Összesen húszan lettek rosszul. Vegyi anyag kerülhetett a vízhálózatba.

Tömeges mérgezésgyanú miatt értesítették a mentőket kedd délután – értesült a Hír24. Úgy tudjuk, az érintetteket a BKK egyik buszával szállították egy budapesti kórház toxikológiai osztályára a budaörsi Vasút utcából, rendőri felvezetéssel.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint összesen húsz embert vittek kórházba, miután felmerült a gyanú, hogy egészségkárosodásra alkalmas anyagot fogyasztottak egy budaörsi ipartelepen. Bár mindannyian panaszmentesek, elővigyázatosságból kórházba vitték őket.

Az Origo az esetről azt írta, hogy nem sokkal dél után lett rosszul az ipartelepen dolgozók egy része. Arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz. A hírportál értesülése szerint a zárt vízhálózatba fagyálló kerülhetett, de nem tudni, hogyan, az ÁNTSZ vizsgálódik. A polgármesteri hivatal kabinetfőnöke közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőség-romlás nem érinti a lakosságot.

Az MTI úgy tudja, hogy karbantartást végeztek a klímaberendezésen, a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvízhálózatba. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik