Közélet

Rendőrnőre támadt egy ausztrál fiatal Budapesten

rendőrség (Array)
rendőrség (Array)

A 21 éves külföldi többször rávágta az ajtót az egyenruhás lábára, hogy el tudjon menekülni. Gyorsított eljárásban állt bíróság elé.

Rendőrnőre támadt egy 21 éves ausztrál fiatal a napokban Budapest VI. kerületében. A Fővárosi Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a fiú a Nagymező utcában garázdálkodott ismerősével, járókelők kértek segítséget az egyenruhásoktól. Amikor meglátta a járőröket, futásnak eredt, beszaladt egy közeli hostel épületébe, de utolérték.

Elkapták, de erőszakkal kiszabadította magát az egyenruhások szorításából és a bejárat felé vette az irányt. Miután kijutott, megpróbálta behúzni maga mögött az ajtót, ekkor azonban az egyik rendőrnő megragadta a ruháját, hogy visszatartsa, az egyik lábát pedig az ajtórésbe tette. A fiú ekkor szándékosan, nagy erővel csapkodni kezdte az ajtót, neki a járőr lábának. A rendőrnő megsérült.

Még ekkor sem hagyta magát, ám végül sikerült megbilincselni. A fiatalt hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt, gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Egy év kilenc hónapot kapott két évre felfüggesztve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik