Közélet

Nem szennyeződött a budaörsiek vize

budaorsi-mergezes(960x640).jpg (Array)
budaorsi-mergezes(960x640).jpg (Array)

Húszan lettek rosszul kedden egy budaörsi ipartelepen, de a Fővárosi Vízművek mindenkit megnyugtatott, csak a telep belső hálózatába kerülhetett szennyezett víz.

A közösségi vízhálózatot nem érinti a budaörsi ipartelepen történt rosszulléteket okozó vízszennyeződés – közölte a Fővárosi Vízművek Zrt. kedden délután az MTI-vel. Korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója elmondta, hogy egy budaörsi ipartelepről húsz embert vittek kórházba, mert felmerült a gyanú, hogy “egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot” fogyasztottak.

Az Origo az esetről azt írta, hogy az ipartelepen dolgozók egy része nem sokkal dél után lett rosszul: arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz. A hírportál szerint fagyálló kerülhetett a zárt vízhálózatba, de egyelőre nem tudni, hogyan, mert az ÁNTSZ még nem fejezte be a vizsgálatokat. A polgármesteri hivatal kabinetfőnökére hivatkozva az Origo azt közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőségromlás nem érinti a lakosságot.

 

Busszal vitték kórházba a betegeket

Az MTI úgy tudja, hogy az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át a vízhálózatba. Állítólag 25 ember ivott a rossz ízű vízből, és húszan panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba. A Pest Megyei Kormányhivatal későbbre ígért információt a Budaörsön történtekről. Az ügyben az ÁNTSZ és a rendőrség is vizsgálódik.

A Fővárosi Vízművek közleményében azt írta: a Budaörsön az Akron utca 1-es szám alatt található logisztikai központ belső vízhálózatába jutott – mint írták – “egészségre nem káros” propilén-glikol. Ez nem a Fővárosi Vízművek vezetékeiből jutott a telep belső hálózatába, illetve nem juthatott a külső, közösségi hálózatba sem a korszerű műszaki megoldások miatt. A telepen kívüli víz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztható – írta a Fővárosi Vízművek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik