Közélet

Menekültnek álcázták magukat a magyar titkosszolgálat emberei

rendőrségi helikopter (Array)
rendőrségi helikopter (Array)

Az NVSZ emberei migánsként jutottak el Törökországból a magyar határig.

Titkos akcióval fülelhették le azokat a rendőröket, akik a gyanú szerint embercsempészeknek segítettek a déli határon. A nol.hu információi szerint a magyarországi titkosszolgálatok emberei – ez esetben idesorolandó a Nemzeti Védelmi Szolgálat is – az elmúlt hónapokban fokozott megfigyelés alatt tartották az embercsempészek balkáni útját. Többnyire csak tisztes távolságból követték a menekültkonvojokat. Ám ahol lehetséges volt, rejtett kamerákkal rögzítették az eseményeket, figyelték a csempészeket, a rejtekhelyeket.

Ám elsősorban azt próbálták kideríteni, hogy a hatóságok tagjai közül kik segítik pénzért vagy más juttatásért a migránsok bejutását Magyarországra. A lap úgy tudja, hogy a magyar biztonsági szolgálatok munkatársai menekültnek adták ki magukat, és így tették meg Törökországból a Balkánon át a magyar határig vezető utat. Mint mindenki más, fizettek az embercsempészeknek, hogy hozzák be őket az Európai Unióba.

Ahogy arról beszámoltunk, a Bács-Kiskun megye déli részén, Hercegszántó térségében tevékenykedő embercsempész-hálózatot múlt hét szerdán leplezték le. Összesen öt embert fogtak el, három rendőrt és két civilt. Részleteket az ügyészség nem közölt az ügyről.

Az ügyészség kedden közölte: újabb embert gyanúsítottak meg, egy civilt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik