Közélet

Kiengedték a gyilkost a fegyházból, bűnözéssel indított Nagykanizsán

borton(210x140).jpg (Array)
borton(210x140).jpg (Array)

A férfi 12 év után szabadult. Több embert is fenyegetett, erőszakoskodott velük.

A 42 éves – emberölés miatt – 12 évi fegyházbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadult férfi 2014 augusztusában a nagykanizsai hajléktalanszálló lakója lett, ahol nála gyengébb társait rendszeresen zaklatta, erőszakoskodott velük. November 26-án, az esti órákban két társa ki akarta nyitni a szobájuk ajtaját, ezért rátámadt egyikükre. Kiszemeltjét szó nélkül, teljes erőből hátba rúgta. A férfit súlyos állapotban, bordatöréssel vitték kórházba a mentők.

A korábbi büntetésével kérkedő, erejét fitogtató férfi 2015 március 13-án reggel a nagykanizsai Balatoni út melletti egyik szupermarket előtt társaival italozott, ismét agresszívé vált és egyik cimboráját azzal kezdte fenyegetni, hogy megveri. Ekkor még nem bántotta, mert a többiek közbeléptek. Miután ők elmentek, ismét támadásba lendült, minden különösebb ok és előzetes szóváltás nélkül ököllel megütötte az arcán és orrnyergén a korábban megfélemlített ismerősét. Társa akkor el tudott menekülni, ám később elkapta őt és kétszer állkapcson vágta. Neki szintén súlyos sérüléseket okozott: szemüregfal- és orrcsonttörést.

De nem ez volt az utolsó támadása aznap: összeveszett a szálló egy másik, egyébként mozgásában korlátozott, bottal közlekedő lakójával. Dulakodni kezdett, ellenfele a botjával próbálta megütni, egyszer sikerült is neki, az agresszív férfi ekkor elgáncsolta őt, majd – miután a földre került – megtaposta a hasát.

A különös visszaeső ellen most vádat emelt az ügyészség kétrendbeli testi sértés és egyrendbeli garázdaság miatt – derült ki a Zala Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik