Közélet

Szándékosan hajtott bele a rendőrök autójába

Dugo(960x640)(3).jpg (Array)
Dugo(960x640)(3).jpg (Array)

A menekülők a szántóföldön próbáltak eltűnni az egyenruhások szeme elől, ám teherautójuk beragadt a sárba.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt állítanak – egyebek mellett – bíróság elé egy 53 éves férfit, aki menekülés közben szándékosan hajtott bele a rendőrök autójába. Börtönbüntetést indítványoztak vele szemben.

A menekülő és máig ismeretlen társa tavaly február 25-én Ausztriában buktak le: a magyar határ közelében, egy pihenőben pakoltak át két lopott motort egy kisteherautóba a hajnali órákban, amikor az osztrák rendőrök kiszúrták őket. Egyikük odalépett a kocsihoz, ám a férfi ekkor gázt adott, kihajtott a parkolóból és elindult. Üldözőbe vették őket.

Az egyenruhások megelőzték és próbálták fékezésre bírni, de a menekülő nem állt meg, hanem belehajtott a rendőrautóba. A járőrök ekkor erősítést kértek, a határátkelő közelében útzárat állítottak fel. Az egyik ott lévő rendőr zseblámpával,
láthatósági mellényben, fényjelzést adva akarta megállítani a kisteherautót, de a férfi a jelzés ellenére nem lassított, így a járőrnek el kellett ugrania, nehogy elüssék.

Magyarország területén a páros továbbra is igyekezett eltűnni az őt követő három osztrák rendőrautó elől, végül Mosonmagyaróvár közelében tértek le az autópályáról. Egy szántóföldre hajtottak, ám a jármű ott beragadt a sárba – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik