Közélet

Elvitte a lábujját a munkabakancs, letojja a munkáltató

pizzafutár (Array)
pizzafutár (Array)

Még a kilépési iratokat sem kapta meg az a férfi, akinek a rossz bakancs miatt amputálták a lábujját. A cég szerint a cukorbetegség okozta a történteket.

A munkabakancs miatt veszítette el az egyik lábujját a 42 éves Lőcz Attila egykori ételfutár, ám hiába vár segítséget korábbi munkáltatójától – írja a Blikk szerdai száma. Lőcznek még az utolsó fizetését és a kilépőpapírjait sem adták oda, a vállalat azzal védekezik, hogy a férfi cukorbetegsége miatt veszítette el a lábujját.

Lőcz Attila kapott korábban a kezelőorvosától egy ambuláns lapot, amin az áll, nem a diabétesz vitte el a lábujját, ráadásul a cég egy másik dolgozójánál is történt már hasonló eset. “Nincsenek kilépési papírok, rehabilitációs járadék sincs, de még csak új állást sem kaphatok, hiszen az új munkaadóm kérné a hivatalos iratokat” – panaszkodott a férfi.

Június 16-án nyújtotta be az azonnali felmondását, 22-én pedig ki is jelentette őt a cég. Így a járulékokat sem kell fizetniük a férfi után, mégha ő nem is kapta kézhez a kilépőpapírokat. Pedig erre öt napjuk lett volna. A Blikk kereste a céget is, akik nem válaszoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik