Közélet

Elsétált a részegen balesetező rendőr, miközben barátja haldoklott

betört szélvédő (Array)
betört szélvédő (Array)

A terepjáró többször megpördült és felborult. Az egyenruhás nem kereste meg barátját a sötétben, hanem hazament.

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emeltek vádat azzal a rendőrtiszttel szemben, aki még tavaly nyáron okozott tragikus balesetet Borsodbóta és Sáta között. Ha az ügyészségen múlik, letöltendőt kap.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, két férfi egyikük édesanyjának házánál töltötte a napot, különféle építési munkákat végeztek, majd miután azt befejezték, inni kezdtek. Nem sokkal éjfél után ültek be a lakás udvarán álló terepjáróba, hogy az erdőbe menjenek furikázni. A jármű a hegygerincről a meredek domboldalon haladt lefelé, ám felborult, többször átfordult, majd a hegyoldal aljában állt meg. Egy 30 éves férfi halt meg a balesetben, rendőr utastársa pedig súlyos állapotban került kórházba. Az ügyészség korábbi tájékoztatásában az állt, még tisztázásra vár, hogy ki vezette a terepjárót. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai közleményéből kiderül: a nyomozás adati szerint az egyenruhás ült a volán mögött. Az áldozat a jobb oldali ablakon át esett ki az autóból, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. Ám akkor még élt, amikor egyenruhás barátja magára hagyta. A férfi – bár állapota lehetővé tette volna – nem kereste meg őt a sötétben, hanem hazagyalogolt. A mentőket csak órákkal később, felesége értesítette.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik