Közélet

Magyarországra szökött a szerbiai késelés egyik bevándorló áldozata

Bevándorlók Debrecenben (Array)
Bevándorlók Debrecenben (Array)

A magyar-szerb határnál a szerb oldalon egy afgán férfi halt meg a dulakodásban, a magyar oldalon pedig kórházba szállítottak egy szír határsértőt.

A magyar-szerb határon átellenben lévő településen, Királyhalmon ezt megelőzően dulakodás alakult ki határsértők két csoportja között, amelyben egy afgán férfi meghalt, ketten pedig megsérültek. Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a magyar rendőrség hétfőn kora hajnalban értesült a Szerbiában történtekről, miután a zöldhatár átlépése közben elfogott egy szír férfit, akinek sérülései voltak, őt a mentők kórházba vitték. A magyar rendőrség az esetről azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a Szabadkai Regionális Határrendészeti Központot.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása érdekében haladéktalanul megerősítette Ásotthalom külterületén a járőrszolgálatot – tudatta az őrnagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik