Közélet

Bosszútól féltik a szegedi lányt megverő volt börtönőrt

Kiemelten őrzik majd S. Vilmost, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival megvertek egy szerelmespárt, mert azt hitték a fiúról, hogy bevándorló - írja a Blikk.

A volt kick-box edzőre, kétdanos mesterre azért is kell nagyon figyelni, mert bosszút állhatnak rajta azok a fogvatartottak, akikre eddig nevelőként vigyázott. A férfit éppen ezért nem is a szegedi Csillagba zárták előzetes letartóztatásba, hanem Kecskemétre szállították, hogy ne érintkezhessen olyan elítélttel, akire korábban ügyelt – olvasható a lapban.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügyészség szerdán erősítette meg, hogy egy volt börtönőrt gyanúsítanak a rasszista indíttatású szegedi bűncselekménnyel.Az is kiderült, a férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben, vagyis a Csillagban dolgozott. Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak – ezzel gyanúsítják. A bűncselekmény idején  még a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa volt, de időközben szolgálati jogviszonya  – az esettel összefüggésben – megszűnt.

Szanka Ferenc, csoportvezető ügyész beszélt az ominózus estéről is, eszerint a három fiatal hazafelé tartott, amikor egy legalább három főből álló társaság megszólította őket, beléjük kötöttek. A lány barátját bevándorlónak nézték, felszólították, hogy hagyja el az országot. Erre a fiú azt válaszolta, „jobban beszélek magyarul, mint ti”. 

A támadásról azóta kiderült: állítólag a kubai származású férfi a földre tudta vinni a kick-box edzőt, de arra nem számíthatott, hogy S. Vilmos társa ezért őt fejbe rúgja – írta a Kisalföld. A rúgástól leszállt a férfiról, ezután már hárman támadtak rá. A gyanúsított eddig nem azonosított társa a jobb oldalán, bordatájékon rúgta meg, aminek következtében a földre került, ahol S. Vilmos és legalább két társa tovább rugdosta és taposta.

A támadó társait még keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik