Közélet

Lezuhanó cementburkolat ölte meg a munkást Hévízen

építési törmelék (Array)
építési törmelék (Array)

Az épületben bontási munkálatokat végeztek, amikor megtörtént a tragédia.

Egy nagyméretű cementburkolat zuhant rá arra a férfira, aki csütörtökön, épületbontási munkálatok során szenvedett halálos balesetet Hévízen – tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatósága pénteken az MTI-t. Dávidné Gergál Rozália, a hatóság munkavédelmi szakmai referense az MTI érdeklődésére elmondta: a gyógyfürdőkórház egyik régi épületének felújítása során történt a halálos baleset.

Az épületben bontási munkálatokat végeztek, amikor egyelőre ismeretlen körülmények között leszakadt egy nagyjából háromszor hatméteres cementburkolat. Ez maga alá temette az egyik ott dolgozó munkást, aki a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit és okait a munkavédelmi hatóság és a rendőrség is vizsgálja.

A balesetről csütörtökön a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott hírt először, tájékoztatásuk szerint a férfi holttestét a keszthelyi tűzoltók emelték ki a betondarab alól. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI megkeresésére az eset kapcsán csupán annyit közölt, hogy a halálos áldozat egy 52 éves zalaegerszegi férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik