Villamlas(210x140).jpg (Array)
Közélet

Villám csapott a balatoni strandolók közé

A vonyarcvashegyi strandon nem sikerült időben kimenekülni időben a partra, öt ember kórházban.

A vonyarcvashegyi strandról öt embert vittek a keszthelyi kórházba, ketten súlyos, hárman könnyebb sérülést szenvedtek a Balatonba csapó villámtól csütörtökön – tájékoztatta Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-t.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője, Tarr Mihály szemtanúkra hivatkozva elmondta, hogy a villámcsapást követően egy 21 éves lányt életfunkciók nélkül hozott ki a vízből a barátja. A lány sikeres újraélesztésében a vízimentők mellett két közelben tartózkodó orvostanhallgató is segített. A másik súlyos sérült egy 61 éves nő volt, akit szintén társai hoztak ki a vízből. 

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a villámcsapás idején másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor tilos a fürdőzés, azonban a strandolók egy részét hiába figyelmezették erre. Hozzátette, nem számít rendkívüli jelenségnek, hogy vihar idején vízbe csap a villám.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több megyében adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. A Balatonnál másodfokú viharjelzés van érvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!