Közélet

Rejtélyes gyilkosság Debrecenben – cipője buktathatja le a tettest

debreceni gyilkosság helyszíne (Array)
debreceni gyilkosság helyszíne (Array)

Eddig hatszáz tanút hallgattak meg, milliókat ajánlottak fel, de azóta sem tudni, ki ölte meg a 22 éves fiatalt.

„Tanúk jelentkezését várja a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a 2014. július 21-én Debrecenben történt emberöléssel összefüggésben” – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki felhívásában. Ebből kiderül, a rejtélyes bűneset kapcsán eddig több mint hatszáz tanút hallgattak meg, de még mindig vannak olyanok, akik kapcsolatban álltak az áldozattal, de nem sikerült őket azonosítani. A rendőrség most őket keresi.

Kerékpáros, cipő, cigaretta

A nyomozók keresik azt a körülbelül 185-190 centiméter magas, 20-25 év körüli, vékony testalkatú férfit, aki a gyilkosság napján – 10 óra és 10 óra 15 perc között –  a Poroszlay utca 20. szám alatti társasház melletti, sárga színű fémoszlopokhoz lelakatolta a kerékpárját. Sötét árnyalatú nadrágot és hosszú ujjú kapucnis felsőt viselt, és volt nála egy hátizsák is.

Képet tettek közzé továbbá egy cipőről, a nyomozás adatai szerint ugyanis a gyilkos a képeken látható 43-as cipőt viselte, amikor megölte a fiút. „Kérjük, hogy aki információval rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a sértettel kapcsolatban állók közül a bűncselekmény időpontjában ki hordott a képeken látható cipőt, az jelentkezzen a rendőrségen” – írják.

Várják annak az eddig be nem azonosított férfinak a jelentkezését is, aki a fiatal halálát megelőző napokban az áldozat szobájában Camel márkájú cigarettát szívott.

Golfütővel verték halálra

Ahogy arról beszámoltunk, a 22 éves fiatalra tavaly, július 21-én, délután 5 óra körül találtak rá a Poroszlay utcai társasház egyik lakásában. Az egyik lakó a Debrecen Televíziónak korábban azt mondta, a fiú a hátán feküdt, már nem élt, amikor ők megérkeztek. A férfi egyébként az édesanya sikítására lett figyelmes, és vele együtt ment be a lakásba. Később jött egy másik szomszéd is, ő értesítette a mentőket. A férfi szerint egy golfütővel verték halálra a fiút, az eszköz is ott volt a helyszínen, vér borította.

Kétmillió forint

A rendőrség tavaly októberben közölte, nyomravezetői díjat tűztek ki az ügyben, kétmillió forintot.


Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik