Közélet

Százmillió forintnyi ékszert lopott össze Debrecen tolvaj réme

betörő (Array)
betörő (Array)

A férfi figyelt, bement és pár perc alatt végzett is - tizenöt sikeres akciója biztosan volt.

Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki Debrecenbe járt betörni – ismertette Muszka Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán, sajtótájékoztatón. A 47 éves gyanúsított – akit kisebb értékű lopásai miatt már ismertek a nyomozók – tizenöt debreceni betörést ismert be, amelyet egyedül követett el.

A gyanú szerint először egy debreceni családi házba tört be, ahonnan aranytömböt, ékszereket, készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel később egy másikból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket vitt el. Az esetek többségében milliós értékű zsákmánnyal távozott, összesen csaknem 50 milliót szerzett. A házkutatásokon 100 millió forint értékű ékszerrel és készpénzzel távoztak a nyomozók, emiatt a rendőrség vizsgálja, hogy a férfi Debrecenen kívül is követett-e el betörést.

Muszka Zoltán arról is beszélt, hogy a férfi rendszerint a hátsó teraszajtón vagy az emeleti ablakon át jutott be az ingatlanokba. Este ment a városba, kifigyelte, melyik háznál ég a lámpa, hol vannak otthon. A házakban csak pár percig tartózkodott, olyan eset is volt, amikor becsukta maga után az ajtót.

A férfinál a rendőrök bűncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésőt, illetve kesztyűt találtak és foglaltak le. A bíróság azóta előzetes letartóztatásba helyezte – írja az MTI.

Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa elmondta: a rendőrség összehangolt intézkedésekkel akciót indít a lakásbetörések megelőzése érdekében az ország valamennyi megyéjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik