Közélet
mentőkutya (Array)

Öt nap után találták meg a mentőkutyák Ilonát

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 07. 22. 08:11

Az idős asszony a sétája közben eleshetett, és a bokrok alá gurult; Brno a keverék keresőkutya szimatolta ki – írja a Blikk.

Öt napig pokoli forróságban, magatehetetlenül feküdt Ilona, akit vélhetően az utolsó pillanatban mentettek meg szombaton.

„Ahhoz már túl sok idő telt el, hogy a csapat szagminta alapján keresse az eltűnt asszonyt. Miután átkutattuk az idős nő otthonát, a kutyákkal elindultunk azon az erdei úton, ahol sétálni szokott” – mondta el Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője a Blikknek, akitől múlt szombat délelőtt kértek segítséget a váci rendőrök.

Brno és Nitro úgynevezett légszimattal dolgozott. Ilyenkor óriási területeket futnak be, és amint emberszagot éreznek, egyre jobban pontosítják helyzetüket, és jeleznek gazdáiknak.

Brno, a keverék mentőkutya alig egy óra kutatás után bukkant a teljesen kimerült és kiszáradt asszonyra, akinek már csak órái lehettek hátra. Bár az idős nőhöz azonnal segítséget hívtak, a mentők csak a tűzoltókkal együtt tudták az erdőből kicipelni Ilonka nénit.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.