Közélet

Öt nap után találták meg a mentőkutyák Ilonát

mentokutya(210x140).jpg (Array)
mentokutya(210x140).jpg (Array)

Az idős asszony a sétája közben eleshetett, és a bokrok alá gurult; Brno a keverék keresőkutya szimatolta ki – írja a Blikk.

Öt napig pokoli forróságban, magatehetetlenül feküdt Ilona, akit vélhetően az utolsó pillanatban mentettek meg szombaton.

„Ahhoz már túl sok idő telt el, hogy a csapat szagminta alapján keresse az eltűnt asszonyt. Miután átkutattuk az idős nő otthonát, a kutyákkal elindultunk azon az erdei úton, ahol sétálni szokott” – mondta el Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője a Blikknek, akitől múlt szombat délelőtt kértek segítséget a váci rendőrök.

Brno és Nitro úgynevezett légszimattal dolgozott. Ilyenkor óriási területeket futnak be, és amint emberszagot éreznek, egyre jobban pontosítják helyzetüket, és jeleznek gazdáiknak.

Brno, a keverék mentőkutya alig egy óra kutatás után bukkant a teljesen kimerült és kiszáradt asszonyra, akinek már csak órái lehettek hátra. Bár az idős nőhöz azonnal segítséget hívtak, a mentők csak a tűzoltókkal együtt tudták az erdőből kicipelni Ilonka nénit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik