Közélet

Nem melegsége miatt ütötték le az olasz férfit

andrea (Array)
andrea (Array)

Lehalt az autója, dühös lett az elkövető, valakit meg csak meg kellett ütnie. A szélsőjobb lyukra futott, ha azt hitte, meg lehet Andrea Giulianót félemlíteni.

Meglepő vallomással állt elő Andrea Francesco Ermanno Giuliano, a Magyarországon élő, melegségét nyíltan vállaló férfi, akit korábban már megfenyegettek szélsőségesek, majd valaki leütötte hétfőn. Giuliano azt írja a Facebook-oldalán közzétett írásában, hogy az M. P. monogrammú gyanúsítottnak lerobbant a kocsija, amitől olyan pipa lett, hogy az első szembejövő embert megütötte.

 

Giuliano is elfogadta a magyarázatot, hozzátéve, hogy nem az az igazság, amit a szélsőjobbos portálok írnak, miszerint egy hazafi alaposan ellátta az ő baját, amiért a melegfelvonuláson anno papnak öltözött. A férfi hozzátette, ugyan nem gyűlölet-bűncselekmény történt, mégis annak lett interptretálva, de rávilágít arra, mennyi erőszaknak van kitéve az LMBTQI-közösség. Ezért elítél mindenfajta gyűlöletkeltést, a náciknak pedig azt üzeni: “Messze vagyok még az elfáradástól és nem félek tőletek.”

A férfit hétfő hajnalban ütötték le a IX: kerületi Balázs Béla utcában, minden előzmény nélkül. A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki az elkövető ellen, akit végül el is fogtak, egy boldvai férfi volt az. Az ő ügyvédje is megerősítette, hogy szó sincs melegellenességről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik