Közélet

Embercsempészekre csapott le a TEK

terrorelhárítók (tek, terrorelhárítás, )
terrorelhárítók (tek, terrorelhárítás, )

A szerb-magyar határszakaszon megjelenő illegális bevándorlók mozgását a Terrorelhárítási Központ is folyamatosan figyeli, Röszkénél most lecsaptak.

A felderítő, elemző munka célja, hogy a TEK minimálisra csökkentse az olyan személyek megjelenésének lehetőségét Magyarországon és az Európai Unióban, akik biztonsági kockázatot jelenthetnek, írják közleményükben.

A TEK Felderítési Igazgatóságának e tevékenysége során kerültek látókörbe olyan magyar személyek, akik az elsődleges információk szerint illegális bevándorlók országon belüli utaztatását tervezték. A Röszke térségében tetten ért két személy öt szír állampolgárságú, illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorló Budapestre utazását szervezte meg anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A TEK műveleti egysége a rajtütés során a két személyt elfogta és előállította a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol a rendőrség “jogellenes tartózkodás elősegítésével” gyanúsította meg őket. Az illegálisan Magyarország területén tartózkodó szíreket a TEK átadta az illetékes határrendészeti kirendeltségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik