Közélet

Tüzelőért szúrta szíven a polgármesteri hivatal emberét

kes(430x286)(2).jpg (Array)
kes(430x286)(2).jpg (Array)

Fáért ment, de azt mondták neki, később osztják csak szét. Ezért döntött úgy, hogy bosszút áll.

Nem részesült időben a szociális alapon osztott tüzelőből egy 69 éves, nehéz körülmények között élő férfi Mátraderecskén, ezért megkéselte a polgármesteri hivatal elosztásért felelős dolgozóját. Az ügyben vádat emeltek, a támadónak előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kell bíróság elé állnia – közölte a Heves Megyei Főügyészség kedden.

A férfi és őt gondozó élettársa – tekintettel életkörülményeikre – rendszeresen kaptak tüzelőt az önkormányzattól. A szétosztás felügyelete a polgármesteri hivatal egyik dolgozójának feladata volt. 2015 januárjának utolsó hetében, amikor a vádlott a fáért ment, közölték vele, hogy csak később tudnak adni. Ezért úgy döntött, bosszút áll és megkéseli az említett alkalmazottat, mondván, ő felelős a késlekedésért. Azt mondta, hogy megszurkálja, mert nem kapott fát.

Másnap, január 29-én délben meg is jelent a polgármesteri hivatal kazánházánál, ahová magával vitt egy 9 centiméter pengehosszúságú bicskát. „Mit dumálsz te rólam?” – ezzel indított, majd közepes erővel egy ízben váratlanul szívtájékon szúrta a hivatal emberét és hazament. A rendőrök otthonában fogták el. Áldozata életveszélyesen megsérült, a penge ugyanis a mellóüregébe hatolt, ahol elérte és megsértette a szívét. Ha nem műtütték volna meg időben, belehal sérüléseibe.

Mint kiderült, a késelő üldöztetéses téveszméktől szenved, elmebetegsége és ebből fakadó aktuális indulati
állapota a támadáskor a beszámítási képességét közepes fokban korlátozta. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki rá.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik