Közélet

Öngyilkosságba torkollott az ártatlannak induló figyelmeztetés Egerben

bantalmazas-egerben(960x640).jpg (Array)
bantalmazas-egerben(960x640).jpg (Array)

Az idős ember ellen eljárás indult, ezt nem tudta elfogadni. Rendőrt vert, vagy a rendőr verte őt, ezt kell eldöntenie a hatóságoknak.

Öngyilkosságba torkollott egy ártatlan figyelmeztetésnek induló szóváltás Egerben – számolt be a történetről az atv.hu. Eszerint a 73 éves férfi június 6-án lement panelházuk elé, ahová előző nap virágokat ültetett. Most is rászólt a ház körül játszó gyerekekre, hogy ne tapossák le a növényeket. Ők azonban feleselni kezdtek vele és vén bolondnak nevezték – szintén nem először. A korábban egy-két pohár bort elfogyasztó férfi vélhetően ingerültebb lehetett a kelleténél és szóváltásba keveredett az egyik gyerek apjával. Nála volt a mankója, amit a vita közben többször is felé lendített. Később azt elismerte, hogy obszcén szavakat kiabált, azt viszont tagadta, hogy megütötte volna a szülőt.

A szóváltás közben a helyszínre ért egy szabadnapos rendőr, aki közbeavatkozott, de az idős ember nem vette figyelembe, hogy az illető egyenruhás. Később azt mondta, nem derült ez ki számára egyértelműen az igazolványa alapján. Felé is hadonászott a botjával, ezért a rendőr kényszerintézkedéseket alkalmazott vele szemben. Az ügyészség későbbi jegyzőkönyvében azonban már az szerepel, hogy az idős férfi a mankóval megpróbálta megütni a rendőrt, egy ütés el is érte a ruháját. Továbbá elővett egy gázspray-t is, ami az intézkedő rendőr bántalmazásának minősül. A hivatalos iratokból azonban az hiányzik, hogy őt is bántalmazták, azok csak a rendőr és az apuka 8 napon belül gyógyuló sérüléséről szólnak.

Az időközben a helyszínre érkező feleség elmondása szerint az egyenruhás az összegyűlt tömeg előtt bántalmazta férjét. A bírósági határozat szerint – amelyet a 73 éves férfi tagadott – a földön fekvő ember kicsavart kézzel ütő mozdulatokat tett, illetve a rendőr felé harapott. Felesége és az eset egyik szemtanúja szerint azonban a „papa” ekkor már nem volt magánál a fájdalomtól, és csupán életét féltve védekezni próbált az ütések elől, miközben folyamatosan azt kiabálta, hogy vessenek véget a bántalmazásnak. A család egyik barátja is a helyszínen volt. A nő az atv.hu-nak azt mondta, csak az ő felszólítására hagyta csak abba a rendőr az ütlegelést. Később az érintett is leírta a történteket, folyamatos ütésekről, pofonokról, kínzásról és bénító fájdalomról beszélt.

A kórházi zárójelentésben megállapították a koponya, a mellkas, a könyök és az alkar zúzódását, valamint azt is, hogy testi erővel elkövetett testi sértés történt. A jelentésben diagnózisként szerepelnek az alkohol által okozott „enyhe és kp súlyos mérgezés”, illetve „alkohol okozta egyéb mentális és viselkedészavarok” mondatok. A kórházból csak nyomkövetővel a lábán engedték haza.

A történtek miatt a 73 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás. Az apuka, akivel az öregúr eredetileg összeszólalkozott könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő. Az érintett egyenruhás – aki szintén könnyebben sérült – nem tett így.

A férfi hiába emelt panaszt a bácsi a gyanúsítás ellen, azt elutasították. A történtek annyira megviselték lelkileg és fizikailag is, hogy az eset után már alig kommunikált családjával, folyamatosan az ügy kapcsán keletkezett iratokat tanulmányozta és jegyzetelt. Végül június 25-én az esti órákban megölte magát. Búcsúlevelet nem hagyott, felesége egy az ügyészségnek címzett levelet talált csak, amiben férje leírta, miért vet véget az életének.

A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint az elhunyt feljelentése nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Főosztálya július 13-án nyomozást rendelt el hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik