Közélet

Börtönőr verhette össze a szegedi lányt

szeged (Array)
szeged (Array)

Közösség tagja elleni erőszakért felelhet a gyanúsított, akinek ügyében nem is a rendőrség nyomoz. Méghozzá azért, mert bv-dolgozó.

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint bántalmazta a barátját védő szegedi lányt, a férfi ellen közösség tagja elleni erőszak a gyanú – írja a rendőrség honlapja. Az ügyet a Szegedi Nyomozó Ügyészség fogja vizsgálni, a rendőrség hatáskör és illetékesség hiányára hivatkozva adta át az ügyet.

Hatáskör és illetékesség hiányára általában akkor hivatkozik a rendőrség, ha az érintett maga is a hivatásos állomány tagja, de az MTI kérdésére a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője leszögezte: a gyanúsított nem rendőr. Ennél többet azonban nem árult el. A Hvg.hu azonban úgy tudja, bv-s dolgozó, magyarán börtönőr az elfogott férfi. Az Mno.hu annyit tett hozzá az információhoz, hogy a férfi szolgálati viszonya már megszűnhetett, az eset után elbocsáthatták.

Július 18-án késő este két társaság veszett össze az Újszegedi Partfürdőnél, miután az egyik csoport tagjai rasszista beszólásokkal illették a másik csoport egyik színesbőrű tagját. Hamar verekedéssé fajult a dolog, a támadott fiút barátnője védte, akit súlyosan bántalmaztak ezért, csak kedden jöhetett ki a kórházból. Az esetről videófelvétel is készült.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik