Közélet

Videón a megvert szegedi lány

megvert-szegedi-lany(960x640).jpg (Array)
megvert-szegedi-lany(960x640).jpg (Array)

A felvételen már az látható, hogy a megvert lány a földön fekszik, bátor támadói pedig másokkal kötekednek.

Turistaként volt Szegeden a Délmagyar olvasója, aki elküldte a lapnak és a rendőrségnek is azt a videófelvételt, amit ő készített Szegeden a szombat este megvert lányról. “Gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, 2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt” – írja a bátor férfiakról az olvasó, aki ezután vette elő a kamerát.

 

Látszik, hogy valaki fekszik a földön, fel se tud kelni, ő volt a megvert lány, mellette pedig színesbőrű, de Magyarországon született és felnőtt barátja van. A felvételen látszik, hogy a fiúba és barátnőjébe a fiú kubai származása miatt belekötött bátor társaság másoknak is majdnem nekimegy. Azt üvöltözték előtte, hogy takarodjon az országból.

A lány megvédte volna barátját, de a bátor támadók megverték, arccsontja eltört, szája felrepedt, hétfőn délelőtt meg is műtötték. A rendőrség egyelőre keresi a fekete ruhás bátor támadókat, és kérik, hogy aki felismer valakit a felvétel alapján, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Közben a lány egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem közleményben reagált a történtekre, így:

“Az SZTE álláspontja az Egyetemünk hallgatója ellen a hétvégén ismeretlen tettesek által elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban: Az SZTE elítéli az erőszakot és a rasszizmust, és együttérzését fejezi ki a bántalmazott egyetemi polgárával. Egészségügyben dolgozó kollégáink mindent megtesznek mihamarabbi gyógyulása érdekében, a hallgatót holnap előreláthatólag hazaengedik a klinikáról. Az SZTE arra kéri a város lakosságát és egyben saját polgárait, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, segítsék a hatóságok munkáját.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik