Közélet

Újraélesztettek egy kislányt a Kecskeméti Fürdőben

Egy négyéves kislány életét mentették meg vasárnap a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark alkalmazottai és egy helyszínen tartózkodó orvos, valamint az orvosi asszisztens.

A kislányt a gyors intézkedésnek köszönhetően már stabilizált állapotban szállították a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára, írja a baon.hu. A fürdő működtetője azt közölte, az elsődleges belső vizsgálatuk alapján július 19-én, vasárnap a kecskeméti strand élménymedencéjéből 18:15 perckor egy 4 éves körüli külföldi kislányt mentettek ki, aki a sok fürdőző között elmerült a vízben. A baleset helyszínén nagyjából 120 centis volt a vízmélység.

Az újraélesztésben és a kislány ellátásában segítséget nyújtott egy éppen a helyszínen tartózkodó aneszteziológus orvos, és egy orvosi asszisztens is. Az úszómesterek azonnal értesítették a kecskeméti mentőállomás munkatársait is, akik pár percen belül megérkeztek a helyszínre, de addigra már sikerült stabilizálni a lány állapotát, a mentősök már így szállították kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik