Közélet

Szétverték egy melegjogi aktivista fejét Budapesten

andrea (Array)
andrea (Array)

Az olasz Andrea Giulianót hétfőre virradó éjszaka, a lakása közelében támadták meg. Eltört az orra, összezúzták az arcát.

“Valaki segítsen! Valaki megütött, az orrom, az arcom teljesen szétszakadt” – üzent ismerőseinek hétfő éjjel Andrea Giulliano, Budapesten élő és dolgozó olasz férfi, melegjogi aktivista. A Gay.it által közöltek szerint Andrea otthona közelében sétált, amikor egy férfi odalépett hozzá és szó (és minden ok) nélkül ütni kezdte. Képet is küldött, így nézett ki a támadás után:

A rendőrségen feljelentést tett, bár úgy tudja, az esetet nem vették fel ipari kamerák. Most biztonságos helyen van, az üzenetekre nem reagál. “Már nem vérzik, bár az orrom átrendeződött” – írta utolsó üzenetében, azzal, hogy csütörtökön többet tud majd arról, mekkora a baj.

Andrea Giulliano nyolc éve él Budapesten (azaz fideszül gazdasági bevándorló), van “rendes”, irodai munkája, egyébként fotós szeretne lenni – derül ki a 444 tavalyi cikkéből. A budapesti Pride felvonulások rendszeres vendége, két éve például KDNP-címerrel csókolózott:


Fotó: Neményi Márton

Tavaly pedig papnak öltözve táncolt, ekkor szálltak rá a hungaristák, a jobbikos Zagyva György Gyula még munkahelyén is vegzálta. Azóta halálos fenyegetéseket kap, most meg ez.

Szombat éjjel Szegeden vertek meg egy egyetemista lányt, amikor megpróbálta megvédeni (magyar) barátját, akit bevándorlónak néztek a támadók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik