Közélet

Filmbeillő akcióval mentettek életet az izsáki rendőrök

rendőr telefonál (Array)
rendőr telefonál (Array)

Egy 40 éves férfi a Kolon-tó duzzasztójánál akart véget vetni életének. A kiérkező rendőrök - köztük egy rendőr hallgatóval - megakadályozták a tragédiát.

A rendőrségre 2015. július 17-én 7 óra 40 perckor érkezett bejelentés, miszerint a Soltszentimre külterületén lévő Kolon-tó duzzasztójánál egy férfi öngyilkossággal fenyegetőzik – számol be a police.hu.

Mire az Izsáki Rendőrőrs munkatársai, Dömsödi Gábor rendőr törzsőrmester körzeti megbízott és Kovács Gábor rendőr hallgató a helyszínre érkeztek azt, a 40 éves helyi lakos már a vízben volt. A zsilip vasszerkezetébe kapaszkodó férfit – akiről kiderült, hogy nem tud úszni – a rendőrök megpróbálták meggyőzni, hogy hagyjon fel a szándékával, azonban nem jártak sikerrel.

Az egyenruhások azonnal a néhány másodperc alatt elmerülő férfi segítségére siettek. Kovács Gábor egy jármű vontatókötelét erősítette a derekára, míg a körzeti megbízott végig tartotta társát a kötél másik végén. A hallgató ezt követően a zsiliptől már jelentősen eltávolodó mozdulatlan testhez úszott a több mint 2,5 méter mély tóban, majd a férfi fejét sz kiemelte a vízből. A magatehetetlen testet ezt követően óvatos mozdulatokkal magára fektette a tanuló, majd társa a kötél segítségével kihúzta őket a partra, ahol elsősegély-nyújtási módszerekkel stabil oldalfekvésbe helyezték az egyenruhások a sok vizet nyelt bajbajutottat.

Az izsáki rendőrök a férfit stabil állapotban átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik