Közélet

65 éves férfi terítette a drogot Mátraverebélyen

Növényi törmelék, fehér por és kábítószer csomagolásához szükséges tárgyak - fogyasztókkal fülelték le a terjesztőt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 65 éves mátraverebélyi, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 21 éves gyöngyöspatai és egy 24 éves karancssági lakos ellen – számol be a police.hu.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei március 1-jén az esti órákban Mátraverebélyen ellenőrizték a 24 éves karancssági férfit. Ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök alufóliába csomagolt növényi törmeléket és nejlon tasakba csomagolt fehér színű port találtak. Szintén Mátraverebélyen akadt fenn március 14-én egy 21 éves gyöngyöspatai férfi, akinek ruhájában találtak növényi törmeléket.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a két férfitól lefoglalt növényi törmelék, továbbá a fehér színű kristályos por kábítószernek minősül.

A rendőrség vizsgálata arra jutott, hogy a gyanúsítottak a lefoglalt kábítószert a 65 éves férfitól vásárolták, őt a rendőrök július 16-án elfogtak és előállítottak. A férfi lakásán tartott házkutatáson a rendőrök kábítószer adagonkénti csomagolásához szükséges tárgyakat foglaltak le.

A 65 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2015. július 18-án elrendelt. A 21 éves gyöngyöspatai és a 24 éves karancssági férfi szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik