Közélet

Neheztelt a főnökére, kirabolta

betörő (Array)
betörő (Array)

A trió tagjai csaknem 24 milliót érő zsákmányt szereztek, de nem örülhettek neki sokáig.

Rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség három férfival szemben, akik jelentős értékű készpénzt és ékszert, valamint fegyvereket vittek el egy budai házból tavaly nyár végén. Öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Az elsőrendű és a harmadrendű vádlott 2014 tavaszán ismerkedtek össze egy fővárosi pizzériában. Előbbi ott dolgozott, mint üzletvezető, utóbbi az egyik pincérnő barátja volt. Kiderült, mindketten neheztelnek a tulajdonosra, ártani akartak neki, ezért úgy döntöttek, hogy kirabolják. Egy harmadik ismerősüket is bevonták a tervezett akcióba, ő lett az ügy másodrendű vádlottja. Az elsőrendű vádlott szerezte meg a szükséges információkat – például, hogy a vállalkozó családjával hosszabb időre elutazik – míg társai voltak a “végrehajtók”.

A páros meg is jelent a címén augusztus 29-én este. Mivel volt ott egy férfi, akinek az volt a dolga, hogy vigyázzon a házra, azt adták elő, hogy a távfelügyeleti biztonságtechnikai cégtől jöttek, mert riasztást kaptak a címről. Amint bejutottak a házba, rátámadtak, kezeit és lábait összekötözték, majd összeszedték a csaknem 24 millió forintot érő zsákmányt és eltűntek.A férfi rövid időn belül kiszabadult és segítséget kért.

A rendőrök pár napon belül elfogták a társaságot, a rabolt értékek egy része is előkerült – derül ki a Fővárosi Törvényszék tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik