Közélet

Baleset az M5-ösön, 21 sérült

buszbaleset (Array)
buszbaleset (Array)

Egy bolgár rendszámú busz hajtott árokba. Összesen 41 embert kezeltek a mentők, de 21-en kórházba is kerültek.

Huszonegy embert vittek kórházba, miután az M5-ösön, a Szeged felé vezető oldalon, a 133-as kilométer közelében árokba hajtott és felborult egy busz. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy az elsődleges adatok szerint hét sérült állapota súlyos, egyiküké életveszélyes. A mentők tizenegy autóval vonultak a helyszínre, összesen negyvenegy sérültet láttak el.

Egy nemzetközi társaság busza tartott Salzburgból Bulgáriába. A jármű utasai egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul.

 

A sérülteket Szegedre, Kecskemétre és Szentesre vitték. Az MTI szerint a kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról egy másik buszt küldenek értük. Folytathatják útjukat azok is, akik állapota nem teszi szükségessé a hosszabb kórházi ellátást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik