Közélet

Idén is ott leszünk a Budapest Pride-on

A BKV-Figyelő 2013-ban csatlakozott a Google, a Prezi és az Espell által létrehozott Nyitottak vagyunk csoporthoz. A kezdeményezés elindítói így írnak magukról: 

Azért indítottuk a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán, mert nem csak azt gondoljuk, hogy nyitottnak lenni helyes, de tapasztalatból tudjuk, hogy meg is éri. Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan nyitottak. A Nyitottak vagyunk kezdeményezést, és ennek otthonaként a nyitottakvagyunk.hu honlapot azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek nyitottságukat együtt ki is szeretnék fejezni, hogy ezzel inspiráljanak másokat is.

Fotó: budapestpride.hu
Fotó: budapestpride.hu

Mivel ezekkel a gondolatokkal, értékekkel mi is egyetértünk, nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk az immár 20. Budapest Pride-on. Különösen fontosnak tartjuk ezt most, amikor Magyarország és Budapest épp aktuális vezetői rutinból tesznek homofób, a melegeket megalázó, kirekesztő, a világ nyitottabb országaiban már évtizedek óta vállalhatatlannak számító nyilatkozatokat. 

Hisszük, hogy Budapest szabad, sokszínű, befogadó város, ahogyan azt is, hogy ezt a képet néhány korlátolt politikus nem rombolhatja le. Ha kell, teszünk is érte. Ezért leszünk ott a Pride-on. Találkozunk az Andrássyn!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik