Közélet

Csak a templomba jár el a lábát levágató biztosítási csaló

bzmot (Array)
bzmot (Array)

Furcsa család – mondták a nyírkátaiak Sándorékról, akik régebben jómódban éltek. Tíz év börtönt is kaphat a férfi, de műlába miatt tisztelni fogják.

„Furcsa család” – ezt mondták a nyírkátaiak a Blikk riporterének, akik arról a férfiról érdeklődtek, aki levágatta a vonattal a lábát, hogy csaknem egymilliárd forintot csikarjon ki a biztosítóktól. Azonban elég gyorsan gyanússá vált, hogy a baleset előtt 14 biztosítónál 29-féle biztosítást kötött és már a baleset másnapján szinte mindegyiknek elküldte a kárbejelentőt. Miután rájöttek a visszaélésre, a biztosítók sorra feljelentették, így most se pénze, se lába nincs.

Sándor tavaly júniusban csúszott a vonat alá. Azóta már stabilan jár a műlábán, igaz, csak hetente egyszer dugja ki az orrát, hogy elmenjen a templomba. Bunkerszerű, lesötétített ablakú, kamerákkal felszerelt házban lakik. A helyiek szerint tíz éve még felvetette őket a pénz, több autójuk is volt, amiket sorra összetörtek, ma viszont már csak a tanítónőként dolgozó feleség keres pénzt.

A Blikknek egy ügyvéd azt mondta: a férfi ellen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás a vád, amiért tíz év börtönt is kaphat. A balesetet januárban újrajátszották, amiből kiderült, hogy a férfi nem kerülhetett véletlenül a vonat alá, Sándor mégis makacsul tagad. A Bors egyébként úgy tudja, hogy egy mérnöki kivitelező kft. ügyvezetője, a börtönben pedig arra számíthat, hogy nagy tisztelet fogja övezni: a művégtaggal rendelkezőket gyakran megkérik, hogy rejtsenek el ezt-azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik