csepeli drogbutik (Array)
Közélet

Drogbutikot számoltak fel Budapesten

A pár a kábítószert a panelház szemétledobójában rejtegette, amelyhez csak nekik volt kulcsuk.

Két aggódó csepeli anyuka telefonált a rendőrségre június 23-án délelőtt: kamasz fiuk drogozott. “Az első telefonhívást fél nyolc körül kaptuk” – mondja Király István törzsőrmester, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója a Zsaru magazinnak. ” A hölgy azt mondta, a fia pénzt lopott tőle, hogy anyagot vehessen egy Budapest XXI., Ady Endre úti panellakásban egy Betti nevű nőtől. Adatgyűjtésbe kezdtünk, közben újabb hívás érkezett egy másik aggódó szülőtől, aki elmondta, fia szét volt esve, amikor hazaért. Annyit sikerült kiszednie belőle, hogy az Ady Endre úton vett valamilyen szert. Tovább gyűjtöttük az információkat, és azonosítottuk, melyik lakásból terítik a drogot. Délután három körül egy nyomozókból és közrendvédelmi kollégákból álló egység kiment a háztömbhöz. A parkolóból figyeltük a lépcsőházat, ahol gyanúsan sok ember jött-ment folyamatosan. A távozókat néhány sarokkal arrébb igazoltattuk, és átvizsgáltuk ruházatukat. Négy embernél – egyikük fiatalkorú – alufóliába csomagolt kristályszerű anyagot, az elsődleges szakértői vélemény szerint kristályt, illetve zöld növényi törmeléket találtunk” – folytatta.

A vásárlókat előállították és tanúként hallgatták ki a nyomozók. A rendőrök kiderítették, a megfigyelt lakásban egy harmincas éveiben járó pár él. A férfit korábban erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt többször elítélték, a lakásajtót biztonsági rács védte, így az egyenruhások úgy döntöttek, a Terrorelhárítási Központ segítségét kérik az elfogáshoz. Végül ők ütöttek rajtuk.

“A lakásban közel százezer forintot találtunk kis címletekben, meg egy gázspray-t a bejárati ajtó fölé rejtve. Az ötgyermekes asszony először tagadta, hogy drogot árulnak, később ő maga mutatta meg a lift melletti, a férjével kisajátított, egykor szemétledobóként használt helyiséget, amelyhez csak nekik volt kulcsuk. Innen egy hátizsák került elő, amelyben 29 adag, alufóliába csomagolt zöld növényi törmeléket, 35 tasakban kristályszerű anyagot és egy 2×3 centis kavics méretű átlátszó anyagot találtunk. Mivel úgy véltük, ez nem az összes drog, ráadásul a tárolóban hatalmas rendetlenség volt, a BRFK bűnügyi technikai osztályáról kábítószer-kereső kutyát kértünk. Hektor pillanatokon belül kiszagolt további 11 adag – a kábítószergyorsteszt szerint – amfetamint, valamint hét pakett barna növényi törmeléket – a gyanú szerint úgynevezett varázsdohányt, vagyis szintetikus THC-vel átitatott hagyományos dohányt –, és 19 adag, alufóliába csomagolt, az elsődleges szakértői vélemény szerint biofüvet” – monda a vizsgáló.

A nő azzal védekezett, hogy férje kényszerítette minderre, miután szabadult, a férfi pedig azt állította, egy-két napja kezdtek dílerkedéssel foglalkozni. Ám amikor a nyomozó szembesítette azzal, hogy van olyan tanú, aki hónapok óta tőle veszi az anyagot, megvonta a vállát és megjegyezte: „Akkor így volt, írhatja azt is, nekem mindegy.” Előbbi gyanúsított szabadlábon védekezhet, társa előzetesbe került.

Fotó: Szabó László

Ajánlott videó