autopalya(d41cc78a-c532-4a70-92ba-289eea300489)(960x640).jpg (Array)
Közélet

Újabb kamerák buktatják le a sztrádákon “bliccelő” autósokat

Bővíti díjellenőrzési állomásait a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató. M0, M3 és M7 - ide kerülnek az új berendezések.

 Kilenc fix telepítésű és hat mobil berendezéssel bővíti az útdíj ellenőrzési rendszert a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a munkát 457 millió forintért az ARH Informatikai Zrt. végezheti el. Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésre csak a nyertes tett ajánlatot.

A fixen telepítendő berendezésekből az M0-ás autópályára kerül 4 darab, további 2-2 darab az M3-as és M7-es autópályákon és egy fix ellenőrző állomás a M1-es autópályán lesz majd – írja az MTI. 

Az útdíj ellenőrzési rendszer kiépítését 2013. áprilisában – nemzetbiztonsági okokra hivatkozva – pályáztatás nélkül nyerte el az I-Cell Mobilsoft Zrt.-ből és az ARH Informatikai Zrt.-ből álló konzorcium. Tavaly júliusban ugyan ez a két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság által, 365 darab fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont tervezésére, gyártására, szállítására, telepítésére és üzembe helyezésére kiírt tendert. Ez 6 milliárd 298 millió forintba került.

Ajánlott videó