Közélet

Halálos áramütés Monoron – ketten meghaltak

Az áldozatok tatarozási munkákat végeztek egy iskolában. Harmadik társuk életéért még küzdenek.

Halálos baleset történt kedd reggel Monoron. Két munkást ütött agyon az áram a Nemzetőr utcában, tatarozás közben. – értesült a Hír24.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az értesülést megerősítve arról tájékoztatott, hogy az építkezésen dolgozó munkások egy alumíniumállványt akartak odébb tenni, de hozzáértek egy 20 kilovoltos vezetékhez. Ketten azonnal meghaltak, harmadik társuk pedig életveszélyesen megsérült. Az ő életéért küzdenek a mentők. A helyszínen a monori hivatásos tűzoltók dolgoznak.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, Az áldozat egy 23 és egy 26 éves fiatal. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás. A tragédia körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. 

A katasztrófavédelem késő délelőtt arról tájékoztatott, hogy helyszínen áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felsővezetéket, emiatt Monoron jelenleg 580 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás. A helyszínelés még órákig eltarthat.


Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik