Közélet

Félholtra vertek egy rendőrt Ajkán – újabb részletek

rendőrség (Array)
rendőrség (Array)

Az egyenruhás azután, hogy földre került, rövid időre elvesztette az eszméletét. Miután támadója összeverte, egyszerűen beült a járőrkocsiba.

Megszólalt az ügyészség az ajkai benzinkúton hétfőn történt támadás kapcsán. Mint arról beszámoltunk, őrjöngő férfi vert össze életveszélyesen egy rendőrt.

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a bántalmazást az előzte meg, hogy a férfi beült egy a benzinkúton tankoló kocsi vezetőülésére. Ezt egy járőr észrevette, és felszólította, hogy szálljon ki. A későbbi támadó így is tett, ám ezután odament a rendőrautóhoz, abba is be akart ülni. Az egyenruhás ezt meg akarta akadályozni, az őrjöngő ekkor esett neki: ököllel többször megütötte a járőrt, aki a földre került. A férfi még ott is bántalmazta, a rendőr egy időre még az eszméletét is elvesztette. A verekedő ezután egyszerűen beszállt a szolgálati kocsiba.

Rá pár percre, hogy a járőr visszanyerte az eszméletét, megérkeztek a kollégái is. A támadó még ekkor is a rendőrautóban ült. Amikor az egyenruhások felszólították, ismét kiszállt, de ekkor is támadásba lendült és megütött egy másik járőrt. Végül sikerült megbilincselniük a tombolót és a földön tartották, míg újabb erősítés érkezett.

Életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás ellene.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik