Közélet

Háromszoros büntetést kapott a mikepércsi gyilkos

N. József az orális szexbe még belement az idős férfival, ám amikor az többet akart, leszúrta. Az első fokon kiszabott 5 és fél év börtönt a másodfokú bíróság 18 év fegyházra változtatta.

A gyilkos italozott, munkahelye nem volt, rendszeresen fogyasztott alkoholt gyógyszerekre. A sértettel is az alkohol hozta össze, apa-fiú jellegű kapcsolatot alakult ki köztük, rendszeresen segített neki a ház körüli munkában. Aztán a későbbi áldozat 2013 tavaszától szeretett volna szexuális viszonyt is kialakítani a fiúval, a vádlott azonban ezt nem vette komolyan.

Végül belement az orális szexbe

Júliusban a már ittas N. József a szőlőskertben összetalálkozott a sértettel, aki a boltból hazafelé tartott – járókerettel közlekedett, mivel egy korábbi balesetben eltört a medencecsontja. Elkezdtek beszélgetni, majd a sértett beinvitálta N. Józsefet az udvarára. Iszogatás közben ismét szexuális célozgatásokba kezdett, és végül a vádlott némi vita után, kizárólag a sértett addigi “jóságára” való figyelemmel teljesítette a kérését, belement az orális együttlétbe.

A sértett azonban többet akart, zsarolni kezdte a vádlottat azzal, hogy fiaként szereti és mi mindent megtett érte. A beszélgetés során mindketten indulatba jöttek. Először a sértett támadott késsel, de a vádlott kicsavarta a kezéből és többször megszúrta vele. Miután az idős férfi belehalt sérüléseibe, a vádlott otthagyta.

Különösen kegyetlen

Este visszatért, hogy eltüntesse a nyomokat, és felgyújtotta a fáskamrát. A tűz a lakrészre is továbbterjedt, és a tarlón át a szomszédos házakat is veszélyeztette. A lángok továbbterjedését a tűzoltók és a környékbeliek akadályozták meg.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék korábban öt és fél év börtönbüntetésre ítélte N. Józsefet erős felindulásban elkövetett emberölés miatt. A másodfokon eljáró debreceni Ítélőtábla jogerős ítélete azonban 18 év fegyházbüntetést szabott ki különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt – közölte az ítélőtábla szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik