Közélet

Cudar, balesetes nap ez az M7-esen

m7 baleset (Array)
m7 baleset (Array)

Újabb baleset nehezíti az eleve terhelt, nehéz sorsú sztráda életét. Egy kamion bicskázott be.

Egy kamion balesete miatt mindkét irányban a külső és a leállósávban halad a forgalom az M7-es autópályán Balatonkeresztúrnál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel. Egy Budapest felé tartó kamion vezetője elvesztette az uralmát a jármű felett és a belső szalagkorlátnak ütközött, majd a kamion az oldalára borult. A tehergépkocsi rakománya az úttestre szóródott. A 166-os kilométernél fél 9 körül történt balesetben a jármű vezetője megsérült, a mentők kórházba vitték.

Az autópályát később teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére Balatonkeresztúrnál. A forgalmat a balatonfenyvesi csomópontnál a 7-es főútra terelik, a járművek a főváros felé a külső és a leállósávon haladnak.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a balesetben az aszfaltot szállító jármű üzemanyagtartálya megsérült, az aszfalt az úttestre ömlött. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont, és a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság daruja is elindult a helyszínre.

Korán reggel Siófoknál történt egy súlyos baleset, ott öten sérültek meg, egy ideig teljes útzár volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik