Közélet

Hétfőn visszakapjuk a Nyugati pályaudvart

Sikeresen megtörtént az üzempróba vasárnap a Nyugati pályaudvaron a kéthetes karbantartás után. Hétfő hajnaltól újra menetrend szerint indít és fogad személyszállító vonatokat a pályaudvar.

A pályaudvar jelentős részét megnyitják az utazóközönség előtt, ugyanakkor a Westend felőli oldalon még terelésre kell számítaniuk az utasoknak – jelezte a a MÁV kommunikációs igazgatósága közleményében.

A MÁV tájékoztatása szerint az aluljáróból felvezető mozgólépcsőknél található várócsarnok Nyugati tér és Westend felé nyíló kapui zárva lesznek július 11-ig, mert ott még tart az álmennyezet javítása. Az utasforgalmat a Westend felől a tűzoltó bejárati kapun biztosítják.

Ugyanakkor hétfőtől megszűnnek a pályaudvar lezárásának idejére bevezetett, a fővárosi közösségi közlekedést érintő járatmódosítások, ezért a BKK járművein már nem fogadják el a Nyugati pályaudvarra kiállított vasúti jegyeket és bérleteket – hívta fel a figyelmet a vasúttársaság.

A Nyugati pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrend szerinti közlekedését jelentős mértékben javítja az összességében 290 millió forint felhasználásával megvalósított felújítás, amelyen nyolc vasúti szakterület 150-200 szakembere dolgozott június 22-e óta – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik