Közélet

Késsel kényszerítette hétéves kislányát szexre a borsodi apa

bantalmazas(960x640).jpg (Array)
bantalmazas(960x640).jpg (Array)

A férfit tíz év fegyházra ítélték – immár másodszor. Első fokon is ennyit kapott, de enyhítésért fellebbezett.

Helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla a Miskolci Törvényszék tavasszal hozott, elsőfokú döntését a taktaharkányi gyerekmolesztáló ügyében. A férfit csütörtökön tíz év fegyházzal sújtották, legkorábban azután bocsátható szabadlábra, hogy büntetése háromnegyedét letöltötte. A korábbi ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert az apa és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ítélet szerint a férfinak és élettársának öt gyermeke volt, akik 2005 és 2012 között születtek. Közösen nevelték őket taktaharkányi otthonukban, ám a pár kapcsolata idővel megromlott, az asszony pedig többször elköltözött, volt, hogy a kicsikkel együtt és volt, hogy nélkülük. Így történt 2013 májusában is. Akkor a nő három kisebb gyermekét vitte magával, a két nagyobb – akkor öt- és hétéves – kislányt pedig az apjuknál hagyta.

Ebben az időszakban a férfi a nagyobb kislányt többször arra kényszerítette, hogy „nemi vágyát felkeltse és kielégítse”. Volt, hogy veréssel, de egyszer előfordult, hogy késsel fenyegette őt. Az apa az eljárás alatt tagadta bűnösségét – derül ki a Debreceni Ítélőtábla tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik