Közélet

Brutális gyilkosság és elásott holttest Érden – újabb részletek

Aso(210x140).jpg (Array)
Aso(210x140).jpg (Array)

A gyilkosok napokig dolgoztak azon, hogy teljesen befedjék a gödröt. Szobrokat vettek, ezeket helyezték a tetejére.

Vádat emelt azt ügyészség két férfi ellen, akik 2012 tavaszán megölték és elásták ismerősüket egyikük házának udvarán, Érden. Emberölés miatt állítják őket bíróság elé hamarosan.

A kegyetlen gyilkosságra csak 2014 nyarán derült  fény, a rendőrség akkor részletes tájékoztatást adott az esetről. Közölték, áprilisban kaptak bejelentést, hogy két férfi megölt egy embert Érden, holttestét pedig egyikük kertjében elásták. A nyomozók azonosították a gyilkosokat, ezzel együtt pedig adatgyűjtésbe kezdtek. Először tanúként, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, a férfival 2012 tavaszán végeztek, az áldozat az egyik gyanúsítottal érkezett a másik tettes házába, ahol tragédiába torkolló vita pattant ki közte és a “házigazda” között. Dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított egy baltával többször fejbe vágta az áldozatot, aki az udvarra menekült. A támadó utánasietett, ott már kővel ütötte és fojtogatta. Végül társa is nekiesett, rálépett a nyakára.

A Pest Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a támadók régóta barátok voltak, rendszeresen átjártak egymáshoz. Az áldozat szintén Érden lakott, ott találkozott egyik gyilkosával. Egész nap ittak, majd átmentek a másik férfihoz, hogy szállást keressenek neki. Hogy a vita miért pattant ki az érintettek között, azóta sem sikerült tisztázni. Utána került elő a már említett balta és a terméskő. Kiderült, amikor a férfi eszméletét vesztette, támadói összekötözték a kezét, ekkor állt rá egyikük a nyakára. Ezután beletették a gödörbe, amelyet korábban – más célból – már kiástak. Iratait elégették, a gödör teljes befedésén pedig napokig dolgoztak. Elrendezték a felszínt és szobrokat helyeztek rá. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.
Olvasói sztorik