Közélet

Keresik a régió leggyorsabban fejlődő cégeit

Július 15-én zárul a jelentkezés a tizenhatodik alkalommal megrendezett Deloitte Technology Fast 50 regionális megmérettetésére. A tavalyi kiírás során 10 hazai cég fért bele a rangsorba, és több mint tíz év után először újra magyar nyertese volt a versenynek.

A verseny 2015-ben is Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai cégeit a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja.

„A mostani rangsor összeállítása során a 2011 és 2014 közötti árbevétel-adatokat vesszük figyelembe. A Szállás.hu tavalyi, 2259%-os árbevétel-növekedéssel kiérdemelt diadala, és a szoftvergyártó, valamint az internetes cégek dominanciája után kíváncsian várjuk a 2015-ös jelentkezők eredményeit” – mondta Csűrös Balázs, a Deloitte tanácsadás üzletágának partnere.

A Technology Fast 50 program nyitva áll bármely saját technológiával rendelkező, önálló (többségi befolyás alatt nem álló) magyar vállalkozás számára. A rangsort ünnepélyes díjkiosztó keretében 2015 októberében teszik közzé.

A megmérettetést idén is három kategóriában rendezik meg:

Fast 50

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az 50-es ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

– 2011 és 2014 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia.

– Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia).

– Saját fejlesztésű technológiával kell rendelkeznie és önálló (többségi befolyás alatt nem álló) magyar vállalkozásként kell működnie.

Rising Stars

Ebben a kategóriában olyan ígéretes, „újonc” vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy megfeleljenek az összesített rangsor feltételeinek, mely szerint legalább négy éve működnie kell a cégnek. Az ilyen társaságok esetében feltétel, hogy legalább három, de legfeljebb négy éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2012 és 2014 között) 30 000 eurót kellett meghaladniuk. Ettől eltekintve ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

Big 5

A harmadik kategóriában olyan gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülhetnek elismerésben, amelyek az elmúlt négy év során kiemelkedő növekedést produkáltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik