Közélet

Kalapáccsal verte halálra jótevőjét a makói férfi

kalapács (Array)
kalapács (Array)

A gyilkos gondoskodott az idős emberről, ám amikor az áldozat nem akarta bevenni a gyógyszereit, egyszerűen rátámadt.

Vádat emelt az ügyészség egy makói férfi ellen, aki egy kalapáccsal ölte meg  idős, beteg szállásadóját. Halált okozó testi sértés miatt állítják bíróság elé. 

Az eset még tavaly decemberben történt. A Csongrád Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint az áldozat szívességből engedte meg a munkanélküli, otthontalan férfinak, hogy Makó környéki tanyáján éljen. Mindketten az idős ember nyugdíjából éltek tíz éven át, a későbbi gyilkos pedig cserébe segített a ház körül. Ám a 84 éves öregúr egészsége tavaly rohamosan romlani kezdett, decemberre már alig tudott gondoskodni magáról. A férfi ápolta őt és adta be neki a gyógyszereit.

Egyik nap miután bevásárolt, inni kezdett és lerészegedett, ezután veszett össze ágyban fekvő szállásadójával, mert az idős ember nem akarta beszedni a tablettákat. Szidni kezdte őt majd rátámadt, kalapáccsal a fejére ütött. A bántalmazást az éjjeli órákban tovább folytatta, tette mindezt úgy, hogy közben rátérdelt áldozata mellkasára. Az idős ember másnap éjjel belehalt sérülésebe. Gyilkosa csak másnap reggel értesítette csak a mentőket. 

Az egyébként súlyos betegségekben szenvedő áldozat halála a bántalmazás miatti kétoldali sorozat borda törés miatt kialakult légzési nehezítettség, légzési elégtelenség következtében állt be.

Az ügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik