Közélet

Évekre börtönbe kerülnek a rendőrre támadó tolvajok

Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)
Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)

A társaságot lefülelő egyenruhás súlyosan megsérült.

Három és fél év börtönre ítélt a Szegedi Törvényszék szerdán két férfit jogerősen, akik 2013 júniusában távközlési kábelt loptak Kisteleken, majd súlyosan bántalmaztak egy rendőrt. Ezzel a törvényszék súlyosbította az elsőfokú döntést. Harmadik társukat, az ügy elsőrendű vádlottját első fokon társtettesként elkövetett lopás kísérlete miatt egy év börtönnel sújtották, hivatalos személy elleni erőszak és a súlyos testi sértés vádja alól azonban felmentették.

A két férfi büntetésének súlyosbításában szerepet játszott, hogy a bűncselekményt nem sokkal egy korábbi, nem jogerős elítélésük után követték el.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott és két társa Kistelek határában ellopott egy 330 méter hosszú távközlési légkábelt. A csaknem 570 ezer forint értékű vezetéket éppen összekészítették, hogy elszállíthassák, amikor egy rendőr tetten érte őket. Menekülés közben az elsőrendű vádlott elesett. Az intézkedő rendőr, hogy meg tudja őt bilincselni, a hátára térdelt, mire a két másik vádlott elindult a rendőr felé, és felszólításra sem álltak meg. Az egyenruhás ezután célzott lövést adott le a másodrendű vádlottra, akit el is talált a jobb vállán. A vádlottak folytatták a támadást, lelökték társukról a rendőrt, majd bántalmazták, súlyos sérülést okozva neki. Később a menekülő vádlottakat a rendőrök elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik