Közélet

Fegyverrel rabolt egy budapesti rendőr

Rendorseg(12)(960x640).jpg (Array)
Rendorseg(12)(960x640).jpg (Array)

Az egyenruhás a rendőrségen barátközött össze egy bűnözővel. Pénzt és ékszereket akartak, de mindössze 3500 forintos zsákmányt sikerült szerezniük.

Gyanúsítottként hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy rendőrt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kerületi járőrét – egyebek mellett – fegyveresen elkövetett rablás miatt. Társa is volt, egy civil. Ő jelenleg szökésben van.

 A gyanú szerint az őrmester 2015 áprilisában munkája révén ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával, akinek – a kényszerintézkedéssel összefüggésben – többször jelentkeznie kellett a rendőrségen. A két férfi összebarátkozott, majd eldöntötték, hogy rabolni fognak.

Vasárnap csaptak le, a hajnali órákban jelentek meg egy XVI. kerületi lakásnál, fejükön csuklyával, kezükben gáz-riasztó fegyverrel. Kezdetben hivatalos eljárást színleltek és felszólították az ott lakó nőt, hogy nyissa ki az ajtót, majd berúgták azt, ráfogták a pisztolyt és kényszerítették, hogy feküdjön a földre. Ezután egy műanyag bilinccsel hátrafogták a kezdeit. De hiába követelt pénzt és ékszereket, a nő nem adott nekik semmit, így végül kivettek a táskájából valamivel kevesebb, mint 3500 forintot és elmenekültek.

Az egyenruhás előzetes letartóztatásáról kedden döntenek, társát pedig keresik – derült ki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik