Közélet

Kétszáz embert vertek át az olasz álomúttal

forint (Array)
forint (Array)

A csalók csaknem negyvenmillió forintot vágtak zsebre.

Nyaralás helyett a rendőrségre kellett mennie több magyarnak, akiket egy szervező cég csapott be. „Olaszországba hirdettek a neten mobilházas nyaralást. Az ügyintéző hölgy azt mondta, ha gyorsan befizetjük a pénzt, öt százalék kedvezményt kapunk. Sajnos így tettem, és átutaltam az összeget, pontosan 219 830 forintot. Az utazás előtt pár nappal azonban elérhetetlenné vált a kft.” – panaszolta egyikük a Borsnak.

A csalódott nôt ezután felhívták a XIX. kerületi rendőrségtől, és közölték vele: csalás áldozata lett, és lehetséges, hogy soha nem látja viszont a pénzét. A lap úgy tudja, több mint kétszáz károsultja van az ügynek, akik csaknem negyvenmillió forintot fizettek be összesen.

„Utólag visszagondolva több dolog is utalt arra, hogy valami nincs rendjén. Szembeötlő volt, hogy egyazon időpontra többen is foglaltak helyet, és a válasz mindig az volt, hogy van még szabad mobilház. Számoltam és kijött, hogy sokkal több ember jelentkezését fogadták el egy időpontra, mint ahány helyük volt” – fűzte hozzá.   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik