Közélet

Csempészautókra vadásztak a rendőrök – videóval

csempészautó (Array)
csempészautó (Array)

Összesen 15 kocsit azonosítottak, amelyekkel vagy szállították a határsértőket, vagy előfutóként használták azokat.

Összehangolt nemzetközi akciót tartottak az embercsempészcsoportok felszámolása kapcsán június 23-án és 24-én. Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Románia, Bulgária, Macedónia, Bosznia Hercegovina, Montenegró és Albánia bűnügyi szervei vettek részt az elfogásokban. “A művelet célja a folyamatban lévő csempésztevékenységekről valós idejű információcsere felgyorsítása és az arra történő reagálás a nyugat-balkáni csatornán” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A két nap alatt a nyomozók 15 olyan csempészkocsit azonosítottak, amelyekbe vagy illegális bevándorlókat ültettek be Budapest területén, vagy előfutó funkciót töltöttek be. A KR Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján Magyarország területén összesen 9 fő embercsempészt és 129 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök, az osztrák hatóságok pedig 5 csempészautót tartóztattak fel.

Az elfogottak között volt egy palesztin és négy magyar állampolgár is, akiket bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel gyanúsítanak a nyomozók. Előbbit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik